برگ مالیات

برگ قطعی مالیات

چه زمانی برگ مالیات قطعی می‌شود؟

  • توافق با مدیر گروه مالیاتی
  • عدم اعتراض به برگ تشخیص
  • صدور رای تجدید نظر
  • قبول رای بدوی
  • قبول یا اعتراض مودی نسبت به رای تجدید نظر مانع صدور برگ قطعی نیست.
  • مهلت پرداخت 10 روز
  • عدم پرداخت منجر به صدور برگ اجرائیات می گردد
  • یک ماه فرصت پرداخت مالیات قطعی پس از ابلاغ برگ اجرائیات می باشد.

واحد اجرائیات با شیوه‌هایی از جمله بستن حساب، بستن معاملات، ممنوع الخروج و … می‌تواند به دریافت مالیات بپردازد. واحد اجرائیات پس از صدور برگ اجرائی به مدت 30 روز زمان پرداخت برگ قطعی را در اختیار شما قرار می‌دهد چنانچه به هر دلیلی به اقدامات اجرائیه امور مالیاتی اعتراض دارید می‌توانید اعتراض خود را تحت قالب ماده 216 به سازمان امور مالیاتی ارائه دهید. لازم به ذکر است اگر واحد اجرائیات مجبور به انجام اقدامات اجرائی شود 10% از مالیات را به عنوان هزینه وصول مالیات از شما مطالبه می‌کند.

نکته: اگر واحد اجرائیات اقداماتی را مجبورا انجام دهد، فردی که مورد جریمه قرار گرفته است در سامانه بدهکاران کشور ثبت شده و همچنین امکان دارد فرد اعتراض خود را به واسطه پست ارسال کند که ممکن است اعتراض دیرتر به دست ماموران تشخیص برسد، در این صورت منجر به صدور برگ قطعی قبل از رسیدن اعتراض خوهد شد.

ماده 166. سازمان امور مالياتی كشور می‌تواند قبوض پيش پرداخت مالياتی را تهيه کرده و برای استفاده موديان به عرضه درآورد. قبوض ذکر شده با نام بوده و غيرقابل انتقال است و در موقع واريز ماليات مودی مبلغ پيش پرداخت، به اضافه دو درصد 2 (%) آن بـه ازا هـر سه ماه زود پرداخت از بدهی مالياتی مربوط كسر می‌شود.
ماده 189. اشخاص حقوقی و همچنين اشخاص حقيقی موضوع بندهای ذکرشده ماده (95) اين قانون در صورتی که طی سـه سـال متوالی ترازنامه و همچنین حساب سود و زيان و دفاتر و مدارک آن‌ها مورد قبول قرار گرفته باشد و ماليات هرسال را در سـال تـسليم اظهارنامـه بدون مراجعه به هيات‌های حل اختلاف مالياتی پرداخت كرده باشند به میزان پنج درصد (5%) اصل ماليات سه سال عنوان شده علاوه بر استفاده از ویژگی‌های مشخص شده در ماده 190 علی الحساب پرداختی برای ماليات عملكرد هرسال مالی قبل از سر رسيد معین شده در اين قـانون بـرای پرداخت ماليات عملكرد باعث تعلق جايزهای معادل يک درصد 1 (%) مبلغ پرداختنی به ازاي هرماه تا سررسيد مشخص شده بوده كه ازماليات متعلق همان عملكرد كم خواهد شد.
پرداخت ماليات پس از آن موعد باعث تعلق جريمه‌ای معـادل 2/5 % ماليات بـه ازای هر ماه خواهد بود.
مبدأ دریافت جريمه در رابطه با موديانی كه مكلف به تسليم اظهارنامه مالياتی می‌باشند نسبت به مبلغ درج شده در اظهارنامه از تـاريخ انقضای مهلت تسليم آن و همچنین نسبت به مابه تفاوت از زمان مطالبه و در مورد مودیانی كه از تسليم اظهارنامه خودداری نموده‌اند يا اصـولاً موظف به تسليم اظهارنامه نيستند، تاريخ انقضای مهلت تسليم اظهارنامه يا سررسيد پرداخت ماليات حسب مورد است.

تبصره -1 موديانی كه به تكاليف قانونی خود در ارتباط با تسليم به موقع اظهارنامه يا ترازنامه و حساب سود و زيان و پرداخت يا ترتيب دادن پرداخت ماليات طبق اظهارنامه يا ترازنامه و حساب سود و زيان و همچنین حسب مورد ارائه به موقع دفاتر و اسناد و مـدارک خود اقـدام نموده‌اند در موارد ذکرشده در ماده (239) اين قانون، هر موقع برگ تشخيص مالياتی صادر شده را مورد پذیرش يا با اداره امور مالياتی به توافق برسند و نسبت به پرداخت ماليات متعلقه يا ترتيب دادن پرداخت آن دست به اقدام زنند از هشتاد درصد (80%) جرايم عنوان شده در اين قانون معاف خواهند بود.

مالیاتی

نکته

در صورتی كه مودیان ذکرشده طی يک ماه از تاريخ ابلاغ برگ قطعي ماليات نسبت به پرداخت يا ترتيب دادن پرداخت آن کاری انجام دهند از چهل درصد (40%) جرايم متعلقه تعیین شده در اين قانون معاف خواهند شد.

تبصره 2. اگر فاصله تاريخ وصول اعتراض مودی نسبت به برگ تشخيص ماليات تا زمان قطعی شدن ماليات از يک سال تجاوز کند، جريمه دو و نيم درصد 2/5 در ماه موضوع اين ماده نسبت به مدت بيش از يک سال مذكور تا تاريخ ابلاغ برگ قطعـی ماليات قابل مطالبه از مودی نخواهد بود. مالیات تعیین شده برای یک مجموعه، در نگاه اول غیر قطعی و به نوعی بدوی می‌باشد.

از این رو هنگامی که این مالیات اعلام می‌شود، پرداخت کننده طبق قانون حق دارد که از جزئیات آن آگاهی داشته باشد. برای مثال، نحوه محاسبه مالیات طبق تراکنش‌‌ها و میزان دارایی و … به علاوه اسامی و مشخصات افراد بررسی و محاسبه کننده مالیات، اطلاعاتی هستند که پرداخت کننده می‌تواند آن‌‌ها را درخواست و در مدت زمان مشخصی دریافت کند.

ادعای مودی یا مالیات دهنده، ابتدایی‌ترین مرحله از تعیین مالیات را نظم می‌‌دهد. به معنای آنکه که میزان مالیات محاسبه شده بر اساس اظهارنامه‌‌ای است که مودی تنظیم کرده و تحویل می‌دهد.
همین اظهارنامه امکان اصلاح و بازبینی و تغییر را دارد و تشخیص مالیات بر اساس آخرین اظهارنامه ارائه شده، تراز مالی و دفاتر ثبت وی، محاسبه می‌شود.
مالیات مشخص شده در قالب «برگ تشخیص مالیات» به مودی ابلاغ می‌‌شود و از موقع ابلاغ، سی روز برای بازبینی محاسبات، دریافت اطلاع از فرآیند محاسبه و اعتراض به عدد اعلام شده، زمان دارد. این میزان ابلاغی، هنوز قطعی نشده و در صورت اعتراض به آن، موضوع در هیات اختلاف مالیاتی، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
البته برای رسیدگی به اعتراض و اختلافات، هیات و گروه‌‌های دیگری نیز تعیین شده‌‌اند و تا زمانی که اختلاف به نتیجه نرسد، در در مورد آن رای قطعی صادر نمی‌شود. به همین علت، مالیات قطعی شده، طبق رای این مراجع اعلام خواهد شد. به این منظور که با فرض این‌‌ که اعتراض به هیات اختلاف مالیاتی بدوی برسد یا اینکه در هیات تجدید نظر مورد بازبینی قرار گیرد، رای هر یک از آن‌‌ها در حکم مالیات قطعی خواهد بود.

در صورتی که مالیات دهنده بعد از ابلاغ برگ تشخیص مالیات، به ارقام و نتایج درج شده در آن هیچ اعتراضی نکند، همین ارقام تحت عنوان مالیات قطعی برای وی مورد صدور قرار خواهد گرفت مالیات قطعی لازم الپرداخت بوده و مودی باید در اولین زمان به پرداخت آن اقدام کند؛ زیرا از اینجا به بعد، عدم پرداخت مالیات به عنوان تخلف مالیاتی و بر علیه مودی قرار خواهد گرفت. مرجع اصلی این مسائل، سازمان امور مالیاتی کشور است و در صورتی که پرداخت کننده از پرداخت مالیات قطعی سرپیچی کند، این سازمان اختیار و قدرت قانونی کافی برای برخورد اجرایی و اعمال جرائم سنگین را دارد. در دوره‌‌های آموزش حسابداری پیشرفته در اصفهان کلیه این مباحث توضیح داده می‌شود. بلوکه کردن حساب‌‌ها از جمله یکی از رایج‌‌ترین راهکارهای تنبیهی به شمار می‌‌رود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *