برای کسانی که درباره گزارش واصله در معاملات فصلی چیزی نمی‌دانند، بهتر است آگاهی وجود داشته باشد، چرا که این مورد یکی از بخش‌های مهمی است که یک حسابدار و یا مشاوره مالیاتی با آن مواجه است. بسیاری از حسابداران و مشاوران مالیاتی در زمینه‌های مختلفی با بخش‌های مالیات و دارایی سروکار داشته‌اند. گزارش واصله در معاملات فصلی موضوع مهمی است و یکی از سرفصل‌های مهم دوره‌ی آموزش حسابداری اصفهان محسوب می‌شود.

صورت معاملات فصلی و ماده ۱۶۹ قانون

ماده ۱۶۹ مالیات مستقیم با بیانی شفاف و واضح برای کمک به مودیان و افرادی که موظف به پرداخت مالیات هستند مواردی را بیان می‌کند که بسیاری از آن‌ها مربوط به معاملات فصلی انجام شده می‌باشد. سه نکته اساسی و مهم در این قانون به شرح زیر است:

تمام شرکت‌ها و سازمان‌هایی که خصوصی و دولتی محسوب می‌شوند و برای انجام معاملات اقدام می‌کنند لازم است که فاکتورها و صورتحساب‌های مربوط به آن را تا یک ماه پس از تاریخ انجام معامله، به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم کنند. این کار می‌تواند به صورت الکترونیکی و یا به صورت کاغذی انجام شود و روش‌های بسیاری برای انجام آن وجود دارد. با این حال مسئله مهم ارسال این مدارک در زمان تعیین شده خواهد بود، زیرا عدم توجه به این زمان می‌تواند اشخاص را مشمول جریمه کند.

این قوانین برای معاملات کوچک نیز مقرراتی را بیان می‌کند، به این صورت که اگر خرید و فروش انجام شده با مبلغ کمتر از ۱۰ درصد از حد نصاب تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور باشد، نیاز به ارسال ماهیانه صورتحساب‌ها نیست. در این صورت مودیان و کسانی که مشمول پرداخت مالیات هستند، می‌توانند فهرستی از معاملات را به صورت صحیح و دقیق هر سه ماه یک بار به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند.

معاملات فصلی

مسئله‌ای که در معاملات فصلی و در خرید و فروش بسیار حائز اهمیت است و مودیان باید به آن توجه کنند، کارت اقتصادی و اطلاعات مندرج در آن است، زیرا آن‌ها موظف هستند که مدارک خود را به همراه کد اقتصادی در این کارت به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند تا در سامانه این سازمان ثبت شده و مورد پذیرش قرار گیرند. بدون وجود کارت اقتصادی مدارک مودی توسط سازمان امور مالیاتی کشور پذیرفته نخواهد شد. بسیاری از این قوانین و سایر مقررات را می‌توانید به کمک یک حسابدار مالیاتی بیاموزید تا در هنگام اجرای آن دچار مشکل نشوید.

زمان ارسال صورت معاملات

انواع پرسش‌ها درباره معاملات فصلی و قوانین و مقررات مربوط به آن وجود دارد. به عنوان مثال مودیانی که پس از تاریخ تعیین شده برای ارسال صورت معاملات کد اقتصادی دریافت می‌کنند، باید چه کار کنند؟ مسئله‌ای که وجود دارد این است که اگر مدیران برای دریافت کد اقتصادی اقدام کرده باشند اما تا زمان تعیین شده آماده نباشد، آن‌ها تنها با ارسال نام و نام خانوادگی و کد ملی خود می‌توانند برای ارسال صورت معاملات اقدام کنند. بهتر است بخشی از این کار را به حسابدار شرکت خود بسپارید، به این دلیل که قادر خواهد بود با توجه به تجربه‌ای که در این زمینه دارد، این کارها را به درستی انجام دهد.

برای آن دسته از کسانی که این سوال وجود دارد که آیا می‌توان صورت معاملات فصلی یک شرکت را در پایان سال و صورت کلی ارسال کرد یا خیر، باید بدانند سازمان امور مالیاتی، سازمان‌ها و اشخاص را موظف می‌دارد که هر کدام از معاملات را طبق قانون و مبالغ حد نصاب در زمان تعیین شده به صورت جداگانه ارسال کنند.

مزایای معاملات فصلی

ماده ۱۶۹ قانون مالیات مستقیم درباره کسانی که مشمول ارسال صورت نامه‌های معاملات فصلی هستند بیان می‌کند که دو گروه اصلی در این رابطه وجود دارند: کسانی که این معاملات را طبق قانون در دفاتر ثبت اسناد رسمی وارد می‌کنند و گروه بعدی سازمان‌ها و اشخاص حقیقی که خرید و فروش و یا معاملات را در دفاتر درآمد خود ثبت کرده و اطلاعات دقیقی از آن در اختیار دارند. برای دریافت جزئیات بیشتر و بررسی اینکه آیا مشمول این قانون می‌شوید و یا خیر می‌توانید از حسابدار مالیاتی خود کمک بگیرید.

مسئله‌ای که وجود دارد این است که سازمان امور مالیاتی به صورت سالانه گزارش‌هایی را از امور مربوط به مالیات به شخص مودی ارائه می‌نماید. در این گزارش‌ها نام شرکت‌های طرف معامله در خرید و فروش ذکر شده است. واحدهای مورد رسیدگی مسئول ارسال این گزارشات به شخص مودی یا کارفرما هستند. مسئله‌ای که وجود دارد این است که کارفرما پس از دریافت این گزارشات می‌تواند با شرکت‌هایی که برای خرید و فروش به نام شرکت او اقدام می‌کردند، آشنا شود.

با تمام این تفاسیر چالش‌هایی در این میان وجود دارد که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید. به عنوان مثال مواردی وجود دارد که بسیار اتفاق می‌افتد و آن این است که برخی از سازمان‌ها به اشتباه نام شرکت شما را در معاملات خرید و فروش خود ثبت می‌کنند و یا بعضا ممکن است سازمان شما نیز این اشتباه را انجام دهد. به این صورت که یک سازمان، شماره فاکتور خرید و فاکتور فروش شرکت‌های دیگر را در گزارشات خود ثبت کرده است. با این حال پس از دریافت گزارش‌های دارایی متوجه این چالش‌ها خواهید شد.

منظور از گزارش واصله در معاملات فصلی چیست؟

یکی از کارهایی که سازمان امور مالیاتی اخیرا انجام داده است این است که در سامانه خود بخشی را تحت عنوان گزارش اطلاعات ارسال شده، برای شما قرار داده است که به کمک این گزارش می‌توانید متوجه شوید کدام شرکت‌ها به نام سازمان شما معاملاتی را انجام داده‌اند. مسئله‌ای که وجود دارد این است که بسیاری از این چالش‌ها به کمک یک شخص سوم مانند یک حسابدار مالیاتی کاهش پیدا کرده و در نتیجه می‌توانید عملکرد بهتری در مواجهه با آن‌ها ارائه دهید.

مزایای گزارش واصله چیست؟

بسیاری از افراد درباره مزیت‌هایی که این گزارش می‌تواند به همراه داشته باشد اطلاعی ندارند، با این حال اگر از حسابدار مالیاتی بپرسید به شما خواهند گفت که به کمک اطلاعات دریافت شده از آن‌ها می‌توانید مودیانی که از اعتبار کافی برخوردار نیستند را بشناسید. علاوه بر این کنترل گزارش‌های خرید و فروش و معاملات به کمک گزارش واصله به سهولت انجام می‌گیرد. همچنین ممکن است فاکتور‌های خرید و فروش به درستی ثبت و وارد نشوند. گزارشات واصله درباره این مسائل اطلاعات لازم را به شما ارائه خواهد داد.

معمولا حسابدار مالیاتی بیان می‌کند که سازمان‌های امور مالیاتی و دارایی با هدف کاهش تفاوت‌هایی که بین شرکت‌های معاملات و انجام خرید و فروش وجود دارد، این گزارش را ارائه می‌دهند. به این دلیل که لیستی از تمام سازمان‌ها و شرکت‌هایی که به نام شما معاملاتی را انجام داده‌اند و به همراه مبلغ مورد نظر در این گزارش ذکر شده است. با وجود این اطلاعات با از بین رفتن مغایرت‌ها بین شرکت‌ها باعث می‌شود که رسیدگی و ارزیابی توسط سازمان امور مالیاتی بهتر از گذشته انجام شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *