اهداف مالیاتی

نخستین و اصلی‌ترین اهداف مالیاتی افزایش درآمد برای پرداخت هزینه‌های عمومی است. اغلب فعالیت‌های دولتی با دریافت کردن این هزینه‌های تامین می‌گردد؛ بر همین اساس این مورد تنها هدف مالیات نیست بلکه سیاست‌های مالیاتی بر اهداف متعدد دیگری استوار است.

اهداف مالیاتی

5 نمونه از مهم‌ترین اهداف مالیاتی اعم از:

  1. اشتغال کامل
  2. ثبات قیمت
  3. توسعه اقتصادی
  4. کنترل و مدیریت نوسانات سیکلی
  5. هدف‌های غیرانتفاعی

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. اشتغال کامل

یکی از اهداف سیاست دریافت مالیات اشتغال است. با توجه اینکه سطح اشتغال بستگی به تقاضا دارد؛ کشوری که خواستار دستیابی به هدف اشتغال کامل است؛ نیاز دارد تا نرخ مالیات را کاهش دهد. شما می‌توانید با مشورت گرفتن از یک مشاوره مالیاتی می‌توانید درآمد خود را افزایش دهید همچنین تقاضا برای کالاها و خدمات نیز افزایش خواهد یافت. با افزایش تقاضا در بخش سرمایه‌گذاری باعث ایجاد افزایش درآمد و اشتغال می‌شود و از این طریق مکانیزم این فرایند چندین برابر خواهد شد.

اهداف مالیاتی

2. ثبات قیمت

برای مطمئن شدن از ثابت ماندن قیمت‌ها، مالیات می‌تواند تغییر کند. در واقع این نوع هزینه‌ها می‌توانند به عنوان یک ابزار موثر کنترل در تورم به حساب بیایند. با بالا رفتن نرخ مالیات به طور مستقیم، مشاوران مالیاتی این توانایی را دارند تا هزینه‌های خصوصی آن را کنترل کنند. با توجه به کاهش فشار در بازار کالا، لذا مالیات‌های غیر مستقیم که بر کالا وارد می‌شود، رویکرد‌های تورمی را از خود نشان می‌دهند. در این زمینه از یک سو قیمت کالاها افزایش یافته و از سوی دیگر مردم تشویق به صرفه‌جویی می‌شوند. تاثیر متقابل هنگامی اتفاق می‌افتد که مالیات‌ها در مسیر کاهش قیمت کاهش می‌یابد.

3. توسعه اقتصادی

مهم‌ترین و چالش‌ برانگیزترین بحث در هر کشوری توسعه است. این موضوع به صورت عمده باعث رشد و گسترش یک دولت خواهد شد. با توجه به نظر مشاوران مالیاتی تشکیل سرمایه به عنوان پادشاه توسعه اقتصادی است. برای مبارزه با کمبود سرمایه، دولت تصمیم می‌گیرد تا بتواند هزینه‌های خود را به نحوی کاهش دهد و همچنین درصدد جبران آن‌ها برآید.

اهداف مالیاتیاغلب کشورها برای افزایش سرمایه‌گذاری‌های عمومی و خصوصی، سیاست‌های درآمدهای مالیاتی را تغییر می‌دهند و در نهایت با یک برنامه‌ریزی مالی مناسب، نسبت پس‌انداز به درآمد ملی بیشتر خواهد شد.
بر اساس سرمایه‌گذاری‌های جدید، ضروری است تا مراقبت‌های مناسبی صورت گیرد. در صورتی که منابع مالی یا سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیر تولیدی اقتصادی هدایت شوند، حتی چنانچه که میزان پس‌انداز و سرمایه‌گذاری بالا رود، ممکن است که توسعه اقتصادی دچار خطر و آسیب شود. بر همین اساس سیاست‌های مالیاتی باید به نحوی باشد که سرمایه‌گذاری در بخش تولید اقتصادی از بخش‌های زیربنایی انجام شود.

4. کنترل و مدیریت نوسانات سیکلی

از مزیت‌های دریافت مالیات کنترل و مدیریت نوسانات سیکلی است که در دوره‌های رونق و کاهش در طول یک مدت زمان مشخص شده خواهد بود. در زمان رکود اقتصادی؛ معمولا مالیات افت می‌یابد در صورتی که در آن دوره رونق بازار این هزینه‌ها افزایش پیدا می‌کند.
چنانچه که در حوزه تجارت و بازرگانی فعالیت می‌کنید؛ ممکن است مشاوره مالیاتی این نکته را مطرح کند که برای کنترل واردات کالاهای خاص با هدف کمرنگ مشکلات اقتصادی در داخل ون تشویق تولیدکنندگان داخلی، مالیات برای موارد وارد شده اعمال می‌گردد.

5. هدف‌های غیرانتفاعی

آخرین هدف مالیاتی کاهش نابرابری درآمد و میزان ثروت است. این امر را می‌توان با دریافت نمودن مالیات از ثروتمندان با نرخ بالاتر از افراد با درآمدهای کم و یا با معرفی سیستم مالیاتی جلو برد.
خوب است بدانید که همواره محدودیت‌های مالیاتی وجود دارد زیرا امکانات محدود مالیات‌دهندگان نیز در نظر گرفته می‌شود. از این رو هزینه‌های مالیاتی فقط ابزار دولت‌ها برای بالا بردن منابع به منظور توسعه اقتصادی نیست. بیشتر این قوانین از سوی دولت‌ها وضع می‌گردد.

تاثیر مالیات در تامین مالی و توسعه اقتصادی

تاثیر مالیات در تامین مالی و توسعه اقتصادی

در بیشتر کشورها توسعه اقتصادی و اجتماعی نه صرفاً به علت منافع فیزیکی، بلکه به دلیل منابع مالی و اشتغال در آن‌ها است. مشاوران مالیاتی معتقد هستند که با دریافت این هزینه‌ها بخش دولتی به سرعت رشد و گسترش خواهد کرد. از این رو مالیات می‌تواند تاثیر بسزایی در بسیج منابع کافی برای ارتقا و رشد آن‌ها داشته باشد. بسیاری از کشورهای جهان سوم به دلیل پایین بودن میزان سرمایه‌گذاری؛ تعداد کثیری از فقرا در کشورشان دارند. برای رفع چنین مشکلاتی ضروری است که با انباشت سرمایه آن را تقویت کنید.
چنانچه که برای دریافت یک برنامه مالی و تنظیم یک اظهارنامه مالیاتی نیاز به مشاوره مالیاتی دارید به شما خواهد گفت که باید در هزینه‌های غیرضروری خود تجدیدنظر کنید و تا حدود زیادی آن‌ها را محدود نماید تا بتوانید سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشید. مالیات تاثیر بسزایی در پس‌انداز و نرخ سرمایه دارد. با جمع‌آوری منابع و هدایت آن‌ها به سمت تولید و اقتصادی می‌توانید از اطمینان پیدا کنید که اقتصاد توسعه و گسترش یابد.
با توجه به اینکه مالیات با هزینه بیشتری بر ثروتمندان اعمال می‌شود اما با این حال رویکردهای مصرف آن‌ها نیز بیشتر است. در پایان سیاست‌های مالیاتی می‌بایستی به شکلی باشد که تاثیرات مخرب مالیاتی اتفاق نیفتد. در ضمن می‌توان گفت که در حوزه تامین مالی، دریافت هزینه‌ها یکی از ابزارهای دولتی به حساب می‌آید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *